Start kinderboekenweek

Professor Barabas heeft een tijdmachine uitgevonden.

Ze is dol op geschiedenisverhalen vol spannende avonturen en heeft daarom een machine uitgevonden waarmee je door de tijd kunt reizen.  Juf Esther is erg  nieuwsgierig en vraagt of ze de machine uit kan proberen. Dat mag van de professor, maar de machine is nog niet zo heel goed in te stellen en dus is het wel een verrassing naar welke tijd ze verzonden wordt.  Juf Esther stapt in de machine en na wat licht- en geluidseffecten  komt ze er weer uit. Juf Esther begrijpt er niets van?? In welke tijd is ze terecht gekomen?  Juf Esther gaat naar de romeinen, de piraten, de ridders en de mummies. Het is erg spannend, maar als het te spannend wordt stapt zij vlug weer in de machine.

We zijn benieuwd of de kinderen ook op reis durven te gaan in de tijd, door verschillende boeken/verhalen uit de geschiedenis te gaan lezen. Wat voor avonturen zullen zij gaan beleven…….

• kbw 2020