Nieuwsbericht 2

Nieuwsbrief 8, 16 december 2015

`
Beste ouder(s), verzorger(s), 
 
Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.
Een ode aan de ouders
De laatste tijd lijkt het wel of alles vanzelf gaat. Dit merk en voel ik vooral door de hulp die er geboden wordt, vanuit het niets, door de ouders van de school.
 
Er zijn vele ouders die zich inzetten om ons te helpen. Ouders die in de ouderraad zitten en elke maand bij elkaar komen om de schooltijd voor de kinderen nog leuker te maken. Zonder die ouders zouden we nooit zoveel voor elkaar krijgen. De nis-missen die elke keer weer een prachtige nis maken, waar de kinderen vol bewondering naar kijken of van kunnen genieten door er lekker in te spelen. En dan mag ik niet vergeten de MR-ouders, de leesouders, de luizenouders, de bibliotheekouders, de creaouders, uitstapjesouders en vast nog veel meer …
 
Maar wat ik nog mooier vind, is dat het lijkt of jullie elkaar aansteken met de behulpzaamheid die er onderling is.
 
Mede daardoor is er nu een prachtige Kerstboom op het schoolplein geplaatst. Dit is mede mogelijk gemaakt door van Driel beplanting en M. Wouters Elektrotechniek. Maarten van Driel (de vader van Nina en Sander) heeft voor de boom gezorgd en voor een constructie waarin de boom geplaatst kan worden. Maar ja, daarmee was het niet af. Dus Maarten wist nog wel iemand die de elektriciteit kon regelen. En ja hoor, Michel Wouters (de vader van Xiva en Diego) stond meteen klaar voor ons. Hij heeft gezorgd voor een buitenstopcontact waardoor we de boom mooi kunnen verlichten. Maarten en Michel bedankt hiervoor.
 

 
Ik heb nu al zin in de donderdagavond als er Kerst wordt gevierd op school. Ik kijk ernaar uit om dan met alle ouders van school te proosten op jullie, op de kinderen en op het team.
 
Marieke van Boxtel
 
Schoolmaatschappelijk werk
Donderdag 17 december zal onze schoolmaatschappelijk werker aanwezig zijn van 9.30 tot 10.30 uur. Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Anja den Dekker. 0413-473038
 
Kerst
Dit jaar vieren we gezamenlijk Kerst met een Kerstdiner op donderdag 17 december.
We zullen donderdag een gewoon dagprogramma hebben. De kinderen zijn die dag om 15.00 uur uit en worden dan om 17.00 uur weer terug op school verwacht. Iedere klas krijgt een mooi diner met allerlei lekkers dat voor elkaar gemaakt is. De inschrijflijsten hangen bij de deuren van de klas. 
Vanaf 18.30 uur sluiten wij het jaar af op het plein. Wij nodigen u allen hiervoor uit.
 
Op vrijdag 18 december gaan we met de groepen 3 t/m 8 schaatsen bij Winterpark Schijndel. 
De groepen 7 en 8 zullen hier op de fiets naar toe gaan. Voor de groepen 3 t/m 6 zijn we op zoek naar ouders die willen rijden. We weten dat we hiervoor veel ouders nodig hebben, maar het lijkt ons een fantastische start van de kerstvakantie. Wilt u rijden of mee fietsen? Geef u dan op bij de leerkracht. Geef hierbij ook aan hoeveel kinderen er bij u in de auto kunnen. 
Wilt u er op deze dag aan denken dat handschoenen tijdens het schaatsen verplicht zijn.
Ook willen wij vragen of de kinderen hun eigen schaatsen mee willen nemen. Voor degene die deze niet hebben, zijn ze gratis te huur. Dit aantal is echter beperkt.
Winterpark Schijndel heeft ervoor gezorgd dat wij kosteloos met de hele school mogen komen schaatsen.
 

De groepen 1 en 2 zullen deze ochtend op school blijven en daar creatief aan de slag gaan in een circuit.
De kinderen hoeven voor deze dag geen fruit en drinken mee te nemen. Voor iets lekkers wordt gezorgd.
Deze vrijdag zijn alle kinderen om 12.00 uur vrij.
 
Open dag
Na de vakantie, op 16 januari vindt onze jaarlijkse open dag plaats.
Deze start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur.
Tijdens deze open dag kan men een kijkje nemen in onze school en een presentatie bijwonen. Heeft u nog een zoon/dochter onder de 4 jaar kom dan gerust een kijkje nemen.
 
Nieuwe website
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan onze nieuwe website en het is bijna zover.
Het wordt een mooie overzichtelijke site en we zijn er erg trots op. Naar verwachting zal de nieuwe site 24 december de lucht in gaan. Bent u benieuwd, neem dan eens een kijkje op het vertrouwde adres www.obs-despringplank.nl
 
Via deze weg willen wij iedereen een hele fijne kerstvakantie toewensen. We zien jullie graag weer in het nieuwe jaar op maandag 4 januari.
 
 
Tot Slot…
Voor de dagelijkse gang van zaken kunt u terecht bij Marieke van Boxtel. Tel. 0413 473038
 
Heeft u vragen of opmerkingen, loop er niet mee rond, maar loop er mee binnen.
Team OBS de Springplank.